preloader
Blog

Yüz Botoksu

İnsan vücudunda yaşa bağlı olarak zamanla azalan kolajen üretimi, hyaluronik asit ve elastin kaybı ciltte kırışıklık oluşumu sebeplerinin başında gelir. Bu sebeplere bağlı olarak deride incelme, hacim ve dolgunluk kaybı da gözlenebilir. Güneşten gelen zararlı ışınlar, sigara ve alkol kullanımı, stres vb. sebeplerde bu süreci hızlandıran ve cilde ciddi zararlar veren faktörlerdir. Cildin uğradığı zarar her ne kadar %100 geri alınamasa da, bu zararların etkilerinin görünümü hafifletilebilir. Bu noktada devreye vitamin takviyeleri ve dermo kozmetik ürünlerle birlikte botoks gibi dışarıdan müdahaleler girer.

Botoks Nedir ?

Botoks, botulinum toksini adı verilen, nörotoksik bir proteinden türetilmiş estetik ve tıbbi tedavi ürünüdür. Bu toksin, Clostridium botulinum bakterisinden elde edilir ve sinir kası iletişimini geçici felç durumu ile engelleyerek çeşitli tıbbi tedavi ve estetik alanlarında kullanılabilir. Sinir uçlarından kaslara gelen sinyal iletimini engelleyerek kasların kasılmasını önler. Bu mekanizma sayesinde botoks, özellikle yüz kaslarının aşırı hareket ettiği bölgelerdeki kırışıklıkların ve ince çizgilerin düzeltilmesinde en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Kırışıklığa sebep olan kasları geçici olarak felç durumuna sokarak, kırışıklık görünümünü düzeltir.

 Yüz Botoksu Nasıl Yapılır ?

Yüz botoksu uygulaması genellikle kısa bir sürede tamamlanır ve minimal invaziv bir işlemdir. İşlem sırasında uzman, ince iğneler kullanarak botulinum toksinini hedeflenen bölgelere enjekte eder. Basit birkaç adımı vardır.

  • Danışmanlık ve Değerlendirme: İlk olarak, alanında uzman bir hekim ile danışmanlık yaparak ihtiyaçlarınız ve beklentileriniz değerlendirilir.
  • Hazırlık: Cilt temizlenir ve uygulama yapılacak bölgelerde lokal anestezik krem sürülür.
  • Enjeksiyon: Botulinum toksini, ince iğnelerle belirlenen bölgelere enjekte edilir.

Botoks işleminin yapımı yalnızca birkaç dakika içinde tamamlanır. Ancak botoks yapılacak bölgeye anestezik krem uygulanacağı için doktor randevunuza en az 30 dk öncesinde gidilmesi iyi olacaktır. Botoks yapılan danışan, işlem sonrası hemen gündelik hayatına dönebilir. Ancak tam iyileşme süreci genellikle ortalama birkaç gün içinde gerçekleşir.

Yüz Botoksunun Yan Etkileri Ve Riskleri Nelerdir ?

Yüz botoksu genel olarak güvenli bir uygulama olarak kabul edilse de, bazı yan etkileri ve riskleri de mevcuttur.

  • Enjeksiyon yapılan bölgede kısa süreli morarma ve şişlikler oluşabilir.
  • Bazı danışanlarda yaygın olmasa dahi hafif baş ağrısı görülebilir.
  • Yetersiz deneyime sahip bir uzman tarafından yapıldıysa veya tasvip edilmeyen bir ortamda bilgisiz kişilerce gerçekleştirildiyse istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir.

Botoks Uygulaması Öncesi Ve Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli ?

Botoks uygulaması öncesinde ve sonrasında bazı önlemler almak, en iyi sonuçları elde etmenize yardımcı olması adına gereklidir. Uygulama öncesinde profesyonel bir danışmanlık alarak kişisel ihtiyaçlarınızın belirlenmesi, hayal ettiğiniz sonuca ulaşmak için çok önemlidir. Uygulama öncesinde aspirin ve benzeri kan sulandırıcı ilaçlardan kaçının. İşlem sonrası aşırı fiziksel aktiviteden ve aşırı sıcak ortamlardan kaçının.

Botoks ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

  • Botoks Sonuçları Ne Zaman Görülür? 

Botoks uygulaması sonrası etkiler genellikle 3-7 gün içinde belirginleşir.

Botoks Etkisi Ne Kadar Süre Sürer? 

Botoks etkisi genellikle 3-6 ay sürer, bu süre kişisel metabolizmaya bağlı olarak değişebilir.

Botoks Ağrılı Mıdır? 

Botoks uygulaması genellikle minimal ağrı ile gerçekleşir, çoğu kişi rahatsızlık hissetmez.

Kayseri Yüz Botoksu Ücretleri Ne Kadar ?

Botoks işlemi, genel sağlık sigortaları tarafından karşılanmayan estetik bir işlemdir ve tedavi amaçlı kullanıldığı alanlarda alternatif bir yöntem olarak kabul edilir. Ancak alanında uzman doktorlarca, hijyenik şartlarda yapılması hayati önem taşır. Bu sebeplerle botoks işlemi yaptıracağınız uzman doktor ve doktorunuzun bağlı bulunduğu kurumdan detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Kayseri’de kendi alanında ve botoks işlemlerinde uzman Op. Dr. Abdurrahman Akay’dan detaylı bilgi almak için bizimle irtibata geçebilirsiniz.